Sagan druhý na Strade Bianche

03.03.2013 Celý región

Siena 2. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto na sobotňajších pretekoch Strade Bianche v Taliansku. Dvadsaťtriročného pretekára stajne Cannondale predbehol na 188 km dlhej trati z Chianti do Sieny iba jeho tímový kolega Moreno Moser z Talianska. Tretí skončil ďalší taliansky jazdec Rinaldo Nocentini z AG2R.

"V našom tíme zavládla po pretekoch veľká radosť, veď na stupni víťazov sme sa ocitli dvaja jazdci. Od úvodu ušla štvorica pretekárov, ktorá sa prenasledovala. Dnes však ťahal výdatne náš tím a všetci chlapci pracovali skvele. Po mojom štvrtkovom víťazstve si ma dnes konkurenti všímali oveľa viac, takže asi dvadsať kilometrov pred cieľom sme sa dohodli, že sa pôjde na Morena Mosera. A Moreno aj nastúpil, zišiel aj 'uprchlíkov' a v závere sa odpútal sám. Ja som bol vpredu a kontroloval som všetky úniky, ktoré by ho ohrozili, trebárs aj Cancellarov. Som veľmi rád, že nám to dokonale vyšlo, že Moreno vyhral a ja som prišiel hneď za ním na druhej priečke. Počas pretekov bolo aj viacero defektov, našťastie ja som žiaden nechytil. Zdravotne ešte nie som stopercentne fit, trochu pokašliavam, ale verím, že sa to už zlepší," sprostredkoval slová Petra Sagana mediálny manažér Jozef Korbel. Žilinský odchovanec Peter Sagan sa premiestnil na krátke sústredenie do mestečka Riotorto a od 6. marca ho čaká prvý tohtoročný štart na podujatí WorldTour – zúčastní sa na prestížnych sedemetapových pretekoch Tirreno – Adriatico.

výsledky:

1. Moreno Moser (Tal./Cannondale), 2. Peter SAGAN (SR/Cannondale), 3. Rinaldo Nocentini (Tal./AG2R), 4. Fabian Cancellara (Švaj./RadioShack Leopard), 5. Aleksejs Saramotins (Lot./IAM Cycling), 6. Greg Van Avermaet (Belg./BMC)
 

Vyberte región